class 6 chapter 6 math solution 2023

class 6 chapter 6 math solution 2023
class 6 chapter 6 math solution 2023

Today we are discuss about class 6 chapter 6 math solution 2023. Chapter 6 math is start in algebra . Therefore, Introduction of algebra in class 6 chapter 6 math. So, Students are see here positive number, negative number, number line and some unknown expression.

For more chapter click

CHAPTER 1 : The Story of Numbers
CHAPTER 2 : The Story of Two Dimensional Objects
3 CHAPTER : Information Investigation and Analysis
CHAPTER 4 : Trees of Prime Factors
CHAPTER 5 : Measurement of Length
6 CHAPTER : The World of Integers
CHAPTER 7 : The Game of Fractions part 1
The Game of Fractions : part 2
CHAPTER 8: World of Unknown expressions
CHAPTER 9: Linear Equation
10 CHAPTER : Story of Three Dimensional Objects
CHAPTER 11 : Unitary Method, Percentages and Ratio
Chapter 12 : Set the Formula, get the Formula


Every students of class six need a math guide book. But, this year guide book not published yet. So, where you can get your math solution? Just following our website and get your chapter 6 math solution.
Dear students! You know that today’s age is modern and online age. So, you can get your all educational information from online.Now, students i will provide to the solution of class 6 of chapter 6 math.

class 6 math solution 2023 chspter 6

class 6 chapter 6 math solution 2023
class 6 chapter 6 math solution 2023

class 6 chapter 6 math solution 2023

Many of Class 6 students are looking for chapter 6 math solution but you can not get the right answer. It is a authentic source for your class 6 chapter 6 math solution. You can get solution of chapter 6 mcq part and creative part. Our team also provide you some link where you click and get your chapter 6,7 and 8 solution. Therefore, this year curriculum activities are change in Bangladesh. So, this math solution post will be helpful for you.

class 6 chapter 6 math solution 2023
class 6 chapter 6 math solution 2023


1 number math solution class 6 chapter 6


1) What is the positive opposite of –a?
Answer = +a
2) If we add the positive opposite of 12 with 12 itself then the sum becomes-
Answer = 0
3) if 15 = 10 then what is the number
Answer b = 5
Answer the questions 4 and 5 considering the information given below:

-7, -8 and -9 are three integers.
4) If you add the positive opposite of second integer with the first integer then the
sum is,
Answer = 1
5) If the second integer is added with the sum of 1st and 3rd integers’ positive
opposites then the result becomes A,
Answer = b [ A>90]

6) if A = 45 – (- 11) and B = 57 + (- 4) then,
Which of the following is correct?
(a) (i) & (ii)
Answer = a

Which of the following is correct?
a) (i) & (ii)
Answer = a
7) The marked portion in the picture has

(i) Non-negative integer (ii) All prime numbers (iii) All even numbers

Which of the following is correct?
(a) i & ii
Answer = a

Clivk and get your chapter 8 solution. https://newalljobcircular.com/class-6-chapter-8-math-solution-english-version/


8 number math solution chapter 6


Determine the subtraction.
(a) 35- 20
= 15
b) 72 – 90
= – 8

c) ( – 20) – 13
= -33
d) ( -15) – (- 18)
= – 15 + 18
= 3
(e) ( -32)- ( -40)
= -31 + 40
= 9
(f) 23 -( -12)
= 23 + 12
= 35

class 6 chapter 6 math solution 2023
class 6 chapter 6 math solution 2023

9 number math solution

(A)
(-3)(-3)+(-6) (-3)-(-6)
So,
(-3)(-3) + (-6)
=9-6
= 3
So,
(-3)-(-6)
=-3+6
= 6-3
= 3
In addition to, 3 = 3, Blank position , (-3)(-3)+(-6)= (-3) – (-6)

(B)
(-21)-(-10) (-31) + (-11)
Now,
(-21)-(-10)
=-21 + 10
=-11
so,
(-31) + (-11)
=-31-11
=-42
So, -11 > -42,
(C)
Now,
45-(-11)
= 45 + 11
= 56
Again,
57 + (-4)
= 57-4
= 53
So, 56 > 53

45(-11) > 57 + (-4)

(D) now,
(-25) – (-42)
= -25 + 42
= 17
Again,
(-42) – (-25)
=- 42 + 25
= – 17
So, 17>-17

11 number math solution

(A) ( -7)-8-(-25)
=-7-8+25
=-(7+8) + 25
=-15+25
= 25-15
So, anwer is = 10

(B) (-13) + (-8) + (-90)
=-13-8-90
=-(13+ 8+ 90)
So, answer is =-111

(C) (-7) + (-8) + (-90)
=-7-8-90
=-(7+ 8+ 90)
= – 105
(D) 50-(-40)-(-2)
= 50+40+2
= 92

12 number math solution

A)

B = 7 + (-4)
Or,B = 7 – 4
Answer is= B = 3

(B)
A = (-9) + 4 + (6)
Or,A = – 9 + 4-6
Or A = (9 + 6) + 4 –
Again, A = – 15 + 4
A = – (15 – 4 )

Or,, A == 11
So, we get from A
B= 3
So, -11 < 3
A < B (showed)

About new-all-job-circular 100 Articles
I am a content creator. I provide you all government job circular, job result, job schedule and educational news.